dijous, 3 de desembre del 2020

RELAT DE CIÈNCIA FICCIÓ

DISTOPIA MILITAR AMB SOROLL DE SABRES

Una cinquantena llarga de jubilats que durant la seva vida activa només havien desfilat marcant el pas, lluint rastelleres de medalles per mèrits de dubtosa honestedat, i esbroncant soldats de lleva amb discursos abrandats de clara inspiració feixista, car la majoria eren fills de colpistes que havien guanyat una guerra civil i s’havien instal·lat al poder durant quatre dècades, van tenir la gosadia de rescatar la vella tradició de la família casernària del país: parlar de pronunciaments i cops d’estat, amenaçar amb afusellaments massius, bombardeigs de zones roges enemigues, etc.
Sortosament el país ja estava instal·lat en una democràcia exemplar que no permetia de cap de les maneres aquesta mena de fets, i la ministra del ram els va cridar a files amb certa urgència. Uniformats com en les seves millors gales, es van plantar al pati del ministeri i van formar una curiosa tropa en què destacaven crosses, caminadors, cadires de rodes... aconseguint una formació d’allò més lluïda.
La ministra es va anar plantant davant de cadascun d’ells i, mentre pensaven que els imposaria una altra medalla per afegir a la col·lecció, el que realment succeí fou que els va llevar del pit les que duien penjades i, amb l’ajut d’unes tisores, va anar-los tallant els galons carregats d’estrelles. Quan es van adonar del que passava amb el primer, alguns haguessin volgut fugir per cames, però la manca de vitalitat deguda a l’edat i el punt de dignitat mal apresa i pitjor executada els ho van impedir.
En el discurs que va cloure l’acte, la ministra els va anunciar que la seva sucosa pensió, amanida amb premis i plusos de les medalles, des d’aquell precís instant es veia reduïda a l’import estricte del salari mínim interprofessional, i encara bo perquè la seva intenció era de deixar-la a zero, però li havien fet veure que tal cosa seria inconstitucional.
Un a un van desfilar cap a la sortida, mentre al carrer una munió de persones de bé que havien estat advertides de l’acte els increpaven i xiulaven de manera cruel. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada