dijous, 2 de setembre del 2021

UN PAPA "INDEPE"?

El Papa Francesc ens té ben acostumats a rebre’n una de freda i una de calenta, però el que ha dit en una entrevista a la “Cope” (la cadena carca dels bisbes espanyols) val la pena tenir-ho en consideració. Els ha vingut a dir que a Espanya s’han de reconciliar amb la seva història i que la unitat no s’assolirà sense la reconciliació dels pobles. I ha gosat esmentar l’exemple de Kosovo com a model d’una societat autodeterminada que s’està refent.
La referència de Kosovo no és gratuïta, perquè tots sabem que l’estat espanyol es nega a reconèixer la seva entitat i fot el ridícul cada vegada que ha d’esmentar aquest país o la seva selecció de futbol, per exemple.
Que un papa, que no deu ser gens aliè a les barbaritats comeses per l’església catòlica alineant-se amb el franquisme i proclamant el nacionalcatolicisme, clavi aquesta estirada d’orelles al sector més carca del nacionalisme unionista espanyol, ha de ser un motiu de satisfacció per a tots els que volem que la nostra trista realitat s’internacionalitzi a desgrat dels esforços de la “Marca España”.
Ara només faltaria que, instal·lada en un anticlericalisme obsolet, la nostra esquerra independentista ignorés o menystingués el seu raonament. Hauríem de reclamar i exigir l’opinió de la dreta i la ultradreta espanyola, molt aficionades a reescriure la història en lloc de cercar els ponts de diàleg que han anat dinamitant sistemàticament.
“Con la Iglesia han topado, amigo Sancho”, però el bisbe de Roma queda lluny, molt lluny, tant físicament com en relació a la seva ètica. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada