dimecres, 7 d’abril del 2021

KOSOVO, BASSA I FORCADELL

Fa uns quants dies la selecció de futbol d’aquest país veí que ens té segrestats des de fa segles va jugar un partit decisiu contra una potència mundial anomenada Kosovo, i van tornar a fer el ridícul polític, que no esportiu, com cada vegada que hi han de tenir alguna relació: l’estat espanyol no el reconeix com a estat independent i, per tant, s’inventen totes les terminologies possibles per evitar dir la paraula “Kosovo” que es podria interpretar com l’acceptació d’una entitat que reconeix fins el FMI i el Banc Mundial.
Quina mania els ha agafat amb Kosovo! No és una potència militar que hagin de témer (només disposa de 5000 soldats, i pretenen entrar a l’OTAN); econòmicament es troba a una sisena part de la nostra renda per càpita; no arriben als dos milions d’habitants... De què té por “la nación más antigua del mundo”?
Ai caram! Ves que no sigui pel fet que va assolir la seva independència amb una declaració unilateral! Però, és clar, ells devien tenir raó perquè els serbis hi estaven practicant una salvatge neteja ètnica. Fos com fos, països com Estats Units, Canadà, Regne Unit, França, Alemanya van reconèixer el nou estat sense cap mena de reserva. Però, és clar, Canadà (Quebec), Regne Unit (Escòcia), França (Còrsega) tenen resolt això dels anhels d’autodeterminació d’una manera civilitzada i democràtica i no hi veuen cap mena de problema en acceptar realitats com la de Kosovo.
Per contra, l’estat espanyol, tot i tenir el govern més progressista de la història, segueix alineat amb països tan democràtics com Algèria, Veneçuela, Kazakhstan, Rússia, Xina, Angola, Cuba, Bielorrússia, i es nega a reconèixer aquest jove estat.
Si no els importa fer el ridícul d’aquesta manera de portes enfora, digueu-me què és el que no seran capaços de fer a dintre de casa? Ahir en vam tenir un altre exemple amb la retirada del tercer grau a la Dolors Bassa i la Carme Forcadell.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada