dimarts, 2 de març del 2021

CASUALITATS

Tant les casualitats d’efectes positius com les fatalitats acostumen a aparèixer amb comptagotes, fins al punt que arribem a considerar-les productes d’una conjunció astral d’aquelles que es donen cada cent en celis en el nostre espai d’univers immediat. Aquesta llei sembla que regeix per a totes les activitats i relacions humanes, però n’hi ha una que s’escapa del seu domini: l’univers judicial.
Digueu-me, si no, com n’arriba a ser de casual que la setmana en què el Barça en el terreny esportiu es juga la lliga i la copa (donem per escapada la Champions), i en l’àmbit social el seu futur com a entitat a les eleccions de diumenge, es torna a activar el procés judicial conegut per “Barçagate”, fan escorcolls fins i tot dins els cotxes i detenen quatre exdirectius. El tema portava un any dormint en un calaix.
Però fiquem-nos en política, que té més suc. Digueu-me si no és extrema casualitat que just l’endemà de les eleccions al Parlament de Catalunya la fiscalia recorri contra el tercer grau dels nostres presos polítics. Digueu-me si no resulta casual que en plenes negociacions sobre la formació de govern s’acabi jutjant els membres de la Sindicatura Electoral de l’1 d’octubre després d’anys d’instrucció de sumari. Digueu-me si no resulta també sospitosament casual que el fiscal es querelli contra els membres independentistes de la mesa del Parlament de Catalunya que van permetre que es parlés d’autodeterminació i es rebutgés la monarquia contravenint les ordres del Tribunal Constitucional. Segur que trobaríem altres casualitats, però amb aquestes ja fem una llista prou notable.
No serà que s’adonen que l’efecte Illa ha fet llufa i aquest fenomen de la política restarà infrautilitzat quatre anys com a cap de l’oposició al Parlament de Catalunya? No serà que volen posar hostatges damunt la taula de negociació del nou govern? Us heu adonat que el tema de l’indult, que durant la campanya electoral sortia cada dia, s’ha esvaït per art de màgia? Heu sentit a parlar de la famosa mesa de negociació d’ençà de les eleccions?
Senyor Sànchez, cada dia em costa més trobar diferències entre el PSOE i el PP. De fet l’única que hi trobo és que governen amb la crossa de Podemos, una cosa que no farien mai els de l’albatros a la bandera blava, però ja veu de què ens serveix, ja veu... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada