dimarts, 2 de febrer del 2021

PROGRAMA? QUIN PROGRAMA?

Haig de reconèixer en contra de la meva voluntat que em van sorprendre i d’una manera un punt agradable. Un espot publicitari electoral sense cap veu, només amb música i rètols que combinen colors complementaris, s’ha d’agrair malgrat que sigui ridículament naïf i faci tuf de teletubbie amb tanta collonada d’abraçades. I de seguida vaig pensar: això és que han fet examen de consciència, propòsit d’esmena i es volen fer perdonar els pecats fundacionals basats en engegar una guerra de llengües en un oasi de convivència que sorprèn a tot el món. I llavors també vaig pensar: com que no tenen cap mena de programa i la cosa de la guerra de llengües no va enlloc, han optat per simular que s’apunten al carro del bon rotllo.
Però és sabut que un llop disfressat d’ovella acaba sempre per ensenyar els ullals, i en aquest cas no han trigat ni dos dies. S’ha de ser miserablement roí per establir la mínima comparació entre el president Torra dient als CDR: “Vosaltres,  apreteu-nos!”, i el monstre d’en Trump cridant a aixecar-se contra una institució democràtica sagrada. S’ha de ser infinitament miserable per comparar l’assalt al Capitoli amb els dos Jordis damunt el cotxe de la Guàrdia Civil demanant als concentrats davant d’Economia que se’n tornessin a casa. El problema rau en el fet que els pobres d’esperit que no són capaços d’analitzar el missatge que els arriba se l’empassen com una veritat de fe d’allò més fonamental. Aquesta és l’essència del populisme, i d'això s'aprofiten els malànimes sense escrúpols. 
Per cert, aquests el nom dels quals no penso escriure mai més en cap lloc perquè seria fer-los el favor d’una propaganda gratuïta, només tenen com a programa electoral fer una auditoria dels comptes de la Generalitat per aixecar totes les catifes i comprovar el que es van gastar donant suport a un procés que tots sabem com es va pagar. I això ho diuen ells, que no els van aprovar els comptes de la darrera campanya electoral perquè estaven farcits d’irregularitats.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada