dijous, 25 de febrer del 2021

ENDESA MULTIPLICA PER 8 ELS BENEFICIS.

M’assabento pel telenotícies que Endesa ha multiplicat per 8 els seus beneficis durant l’any 2020. I tot això pagant sous milionaris als membres del Consell d’Administració que acull polítics de porta giratòria com és el cas de Miquel Roca Junyent i abans ho havia fet amb Elena Salgado, Luis de Guindos i Rodrigo Rato.
Ho trobo immoral, sobretot després de les constants apagades d’aquest gener en alguns barris deixats de la mà de déu. Ho trobo immoral perquè aquests beneficis s’han aconseguit escatimant recursos a la millora de la xarxa de distribució, que en alguns indrets és més aviat precària.
Han aconseguit aquests beneficis tenint en compte que hi ha un munt de punts amb el llum punxat i sense passar per comptador. Imagineu els beneficis que obtindrien si realment cobressin tota l’electricitat que es consumeix. Potser perquè ja guanyen prou no tenen cura de resoldre el problema. Us poso un exemple: a l’escala de casa hi havia un pis ocupat on van punxar el llum, el pis és d’un banc, van treure’n els ocupes, van blindar la porta d’entrada, van posar-lo a la venda sense gaire èxit atès el seu lamentable estat, hi van instal·lar un sistema d’alarma, i porten un any enganxats directament a la xarxa sense passar pel comptador.
Una altra barbaritat a tenir en compte és el sistema d’establiment del preu de l’electricitat, que va permetre que es disparés exponencialment precisament quan més necessitat de consum hi havia. Portem més d’un any amb el govern més d’esquerres que hi ha hagut mai, i no han aconseguit tocar ni una mica aquest sistema per provar de maquillar-lo. Deu ser perquè ells també esperen poder arribar a ocupar alguna de les butaques del consell d’administració d’una companyia elèctrica. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada