dijous, 4 de maig del 2023

REFLEXIONS DE JUBILAT, 40

ELS TÉ QUADRATS

Imagineu per un moment que a la celebració de la Diada de Catalunya, l’11 de setembre, la responsable de protocol de la Generalitat li barrés el pas a un ministre del govern central dient que com que no estava convidat no hi té lloc.
L’escàndol que muntarien els partits espanyolistes (malament dits constitucionalistes) seria fenomenal. Al cap de pocs dies hi hauria una altra vocació al Senat per aplicar altra vegada el 155.
Com son les coses, eh! Aquesta Ayuso els té quadrats (els ovaris, s’entén), i no hi ha ningú disposat a plantar-li cara, ni dels seus ni dels que li van a la contra, perquè saben que si s’hi fiquen es fotran en un merder colossal, i només ella és capaç de nedar i respirar enmig del merder. Va deixar a peu d'escales aquest cregut en Bolaños que no va saber ni com reaccionar. Ni la seva companya de partit (esplèndida ministra de defensa) no va saber moure un dit.
Alguna cosa havia de fer la IDA, perquè les dades de la seva estimada “España dentro de España”, a pesar de tots els beneficis i els privilegis i la seva obsessió ultraliberal, no són precisament per tirar coets, perquè té força més atur que nosaltres, per exemple.
De mica en mica, aquella mena d’entelèquia de comunitat autònoma (que ja té collons que la metròpoli de l’imperi gaudeixi del mateix nivell d’autogovern que nosaltres), acabarà constituint-se en una mena de república bananera independent, si li deixen les mans lliures.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada