dimecres, 15 de desembre del 2021

UNA EXPERIÈNCIA GRATIFICANT

AGRAÏMENT

L'experiència d'anar compartint, capítol a capítol durant tres mesos, la creació d'una novel·la que vaig començar a escriure ara deu fer cosa de mig any és única i gratificant, sobretot pel fet que t'adones que allò que acabes d'escriure ja hi ha qui ho està llegint pràcticament en directe.
És ben diferent del procés normal d'escriptura a què estic acostumat, que suposa la feina de tot un any (en el millor dels casos) abans de veure les teves paraules impreses a les pàgines d'un llibre. És el més semblant a la tasca d'un guionista de sèries de televisió.
Aquesta immediatesa, afegida a la impossibilitat d'un procés reflexiu necessari abans de fer públic el text, provoca una considerable quantitat d'errors d'incoherència, canvis d'estil, de punt de vista, de temps verbals, fins i tot errors lèxics i sintàctics, que serien completament intolerables en l'edició d'un llibre.
Ara toca aquesta altra feina, de la qual només en gaudim els perepunyetes perfeccionistes i que sol comportar més temps que no pas el que s'ha esmerçat en la primera escriptura.
Ha estat un plaer poder compartir aquest procés amb tots vosaltres, i us agraeixo la constància que heu tingut d'anar llegint, amb paciència de sants, aquesta novel·la tot just incipient.
D'aquí a una setmana la faré desaparèixer de la xarxa i també l'ocultaré del blog, altrament no tindria recorregut perquè es podria considerar que ja ha estat publicada.
Reitero el meu agraïment i us prometo que d'aquí a poc tornaré a treure el nas en aquest indret amb un nou projecte.
Una abraçada!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada