dimarts, 2 de novembre de 2021

CAPÍTOL 41è

ELL – 20

Al Nen i a la Nena els agraden les llenties una cosa de no dir, ben al contrari de les mongetes que van remenant i passejant per tot el plat fins que al final la meitat acaben a les escombraries. Avui Ell ha decidit que els farà llenties estofades i hi posarà uns quants tall de xoriço per fer-les més gustoses. La seva dona s’ha acostumat a fer-les només amb verdures (pastanaga, ceba, pebrot, porro i carbassó), i també surten prou bé, però el menut de casa deu conservar els gens andalusos dels avis perquè el xoriço l’atreu de mala manera.
A la botiga de gra cuit té al davant tres dones que la fan petar mentre esperen el torn.
–Vau veure ahir les notícies de la tele? –diu una amb cara d’autèntica preocupació–. Aquella ciutat de la Xina, amb tothom tancat a casa per culpa d’un virus que es veu que és molt contagiós.
–Sí –contesta la que està a punt de pagar la lliura de cigrons que ha demanat–, feia una mica de feredat, la veritat.
–Sort que queda molt lluny, oi? –apunta per alleugerir el tema la tercera.
–No et pensis que avui en dia, amb el que la gent viatja, tindrem aquest bitxo aquí en cosa de quatre dies –apunta la dependenta.
–Oh, he sentit a dir que a les Canàries ja hi ha algú infectat i han posat tota una colla de turistes en quarantena.
“És ben bé que qualsevol tema és útil per garlar”, pensa Ell mentre conté les ganes de donar-los pressa, perquè de la manera com s’allarguen encara farà salat i li arribaran els comensals a taula quan encara tindrà la cassola fent la xup-xup.
De tornada cap a casa, reviurà les imatges que la xerrameca de les tres dones li han fet retornar a la memòria. És ben cert que la solitud dels carrers feia un punt de basarda.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada