dimecres, 13 d’octubre de 2021

CAPÍTOL 21è

ELL – 10

Fent bona la dita que sempre plou sobre mullat, avui els han ventat una altra clatellada. Ja no recordava que els cinc anys de contracte de lloguer del pis s’acabaven aquest final d’octubre. Es pensava ben bé que encara els en quedava un, però un cop hi ha rumiat és ben cert que hi van venir a viure quan va néixer el petit que el mes que ve ja farà cinc anys.
–No hi ha cap problema per renovar el contracte –ha dit el de la immobiliària–, però el propietari vol ajustar el preu d’arrendament al mercat actual.
–I de quan estaríem parlant? –ha respost Ell una mica acollonit.
–Set-cents cinquanta euros mensuals, incloses les despeses de comunitat i la taxa municipal de recollida de brossa.
–Però què dius! Ho tens clar que n’estem pagant quatre-cents cinquanta?
–Sí, però en cinc anys el mercat de lloguer s’ha anat revaloritzant...
–Però no ens pot apujar el lloguer un setanta per cent! –ha fet un càlcul mental aproximat–. Això és una bestiesa. A més, acabo de quedar-me a l’atur.
–Miri, això és el que m’ha dit el propietari. Jo no hi puc pas fer res en aquest cas. Només dir-li que si a finals d’octubre no ha renovat el contracte s’entendrà que renuncia a l’arrendament i deixa lliure el pis.
–Se n’haurà de parlar de tot això. Voldria saber fins a quin punt és legal el que m’estàs explicant –ha dit abans d’acomiadar-se i penjar.
I s’ha quedat planxat. Només els faltava això. És cert que el mercat de lloguer ha anat pujant els preus de manera exagerada, però aquí a comarques no s’hauria de notar tant com a la capital. Ni que fos un pis de luxe en zona residencial! Tres habitacions, dues de ben petites per cert, cuina, menjador, un bany, una petita cambra per a la rentadora i dues portes que donen a un balcó exterior que en cap cas no es pot considerar terrassa. Seixanta metres quadrats a aquest preu li sembla una presa de pèl. El que és ben cert és que si deixen aquest pis no en trobaran cap altre pel preu que en paguen. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada