diumenge, 3 d’octubre de 2021

11è LLIURAMENT DE LA NOVEL·LA

ELL – 5

Amb l’arribada de l’estiu i els torns de vacances, pensava que no seria difícil aconseguir alguna feina de substitució almenys per un parell de mesos. Tant li feia, hauria agafat el que li haguessin ofert. Però tot i l’escampall de currículums que ha deixat a totes les oficines de treball temporal i a totes les empreses que li han semblat prou receptives, al cap d’un parell de setmanes ha comprovat que l’estiu no serà gens propici per als seus interessos.
Invariablement, a tot arreu acaben contractant estudiants que aprofiten els dos mesos d’estiu per fer quatre calerons de cara al curs vinent. Són joves, es conformen amb el que hi ha i no solen presentar queixes ni reclamacions. A més, en alguns llocs ja tenen emparaulada la feina des de l’any anterior. Aviat s’ha adonat que haurà de deixar passar l’estiu i prova de convèncer-se, sense resultats gaire esperançadors, que pel setembre resultarà tot més fàcil.
Per tant, ha passat a fer de mestressa de casa, així allibera la seva dona d’una tasca que li sembla que mai no ha valorat prou perquè, tot i que no li desagrada, reconeix que li omple moltes hores del dia, si vol ser una mica primmirat en qüestions d’endreça i neteja.
El matí, que està sol a casa, el temps li rendeix una cosa de no dir. Quan el Nen i la Nena se’n van al casal d’estiu que organitza l’AMPA de l’escola, la pau regna a casa i ningú no el destorba. La Nena, conscient que a casa comença un temps de vaques primes, va dir que aquest any podia passar sense les activitats d’estiu dels matins, però amb Ella van coincidir a treure-li del cap.
–De cap manera! –va contestar-li quan ho va deixar anar al mig del dinar–. Només faltaria! No ens vindrà pas d’aquesta despesa, i tu prou que et mereixes això i més. Aquest any t’haguéssim pagat una setmana de colònies, però ens hem desdit. Almenys que puguis passar els matins de juliol amb les amigues.
–Ja les puc veure a la tarda, a la piscina. No cal –va voler insistir.
–Sí que cal –va sentenciar Ell–, i de bon matí agafes de la maneta el teu germà i us n’aneu a passar-vos-ho bé, que jo tinc molta feina a casa i aquí seríeu un destorb constant. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada